maanantai 30. marraskuuta 2009

Chronology

Joku lähetti palautteena tällaisen viestin:

"
Tämä on oma kokemukseni. En tiedä onko se varoitus, vai haluanko sen purkaa ulos vielä kun pystyn siihen. Tälle ei ole otsikkoa, sillä tämä ei ole tarinaa, vaan se, mitä koen. Yritän saada tämän ulos itsestäni, vaikka se tekeekin vaikeaa. Ajatteleminen on hankalaa. Mieleni ei voi kohdistua koska näen ne kokoajan mielessäni. Mutta aloitan.

Noin viikko sitten löysin netistä creepypastan, ja tajusin mitä se tarkoittaa. Olen aina muksusta asti ollut kauhu-fani, joten nämä mitä itse luonnehdin moderniksi nuotiotarinoiksi vaikuttivat mielenkiintoisilta. Koska pidän myös lukea, creepypasta-tarinat olivat mukavan lyhyita kauhukertomuksia, ja videoita sisältävät mielenkiintoisia uusia mediamahdollisuuksia käyttäviä pelottelijoita.
Creepypastasta tuli minulle kuin pakkomielle. Sen etsiminen ja katsominen... en voinut lopettaa. Koko ajan piti etsiä lisää, ja sitten tarina siitä, mikä on sen "paljastus". Luin luin luin, etsin etsin etsin. Suurin osa internetissä viettämäni aika alkoi kulua creepypastaan, sen lukemiseen, analysoimiseen ja etsimiseen.

En tiedä mitä tapahtui, mutta eräänä yönä näin painajaista. Olen ennenkin nähnyt niitä, mutta tämä oli jotenkin outo. En pysty hahmottamaan mitä siinä tapahtui. Jotain muotoja ja värejä muistan, mutta ne ovat sanoinkuvaamattomia. Vaikka mieleni jotenkin sen hahmottaa, yrittäessäni ajatella tarkemmin kuvaillakseni niitä ne häilyvät pois. Tuon yön jälkeisenä aamuna minä pelkäsin.
Olen ensimmäinen töissä, ja työpaikan pimeys ennen kuin laitoin valot päälle ahdisti. Ahdisti todella paljon. En halunnut jäädä katsomaan huoneisiin mitä sieltä paljastuu kun valot syttyvät. Samaan aikaan kun siis sytytin valot, käännyin pois. Koko päivä meni kuin usvassa. Väsytti. Ajatus ei kulkenut. Oli vain ylirasittunut olo.

Pari päivää olin aamusta iltaan väsynyt. Yöllä näin outoja painajaisia, ja taas aamulla heränneenä väsynyt. En tiedä väsymyksestäkö johtuu, mutta esineet alkavat saada outoja muotoja, kunnes räpytän silmiäni ja ne ovat takaisin omina itsenään. Saatan silmäkulmastani nähdä jotain, mitä siellä ei ole. Tuo oli vielä helppoa, mitä nyt koen. Tuo oli lasten leikkiä!

Väsymys on pahentunut, painajaiset muuttuneet ahdistavammiksi, ja alan muistaa. Voi luoja alan pikkuhiljaa aamulla muistaa niitä painajaisia, ja näen pieniä pätkiä niistä. En haluaisi. Ne ovat hirveitä. Ei ihme, että päivät väsyttävät, kun alan ymmärtää minkälaiseen helvetilliseen pommitukseen aivoni yöllä joutuvat. Muodot... niitä näen päivisin enemmän. Nyt isommissa pinnoissa. Tänään töihin ajaessani näin talon vääristyneenä, kunnes suljin silmäni hetkeksi ja se näytti jälleen normaalilta. Hetkeen en tiennyt, oliko talo oikeasti vääristynyt, mutta naamioitui takaisin? Mietin, näenkö jotain mitä minun ei pitäisi nähdä? Onko väsymys alkanut vaikuttaa jotenkin, repinyt verhon alas silmieni edestä ja väsyneet silmäni NÄKEVÄT? Sitten mietin, että tuo kuulostaa hullulta. Sen jälkeen mietin, olenko tulossa hulluksi?

Myös kuuloni tuottaa harhoja. Kun kuuntelen musiikkia, yhtäkkiä levyltä alkaa kuulua särinää ja kohinaa, kunnes sen seasta yltyy kirkunaa. Juuri, kun tukkani on noussut pystyyn ja alan miltei kirkua itsekin, musiikki jatkuu normaalina. Tuota on tapahtunut muutaman kerran. En enää kuuntele musiikkia.

Myös näen mielessäni, tai ajattelen kuolleita vauvoja ja kulhollisia matoja. Ne ovat jatkuvasti tuolla tajunnassa aivan silmieni takana. Vaikka silmilläni näenkin kallon ulkona tapahtuvia asioita, koko ajan ajatuskentässäni näen kuolleita vauvoja ja kulhollisia matoja. Ne eivät lähde pois. Aluksi en niitä nähnyt, ne tulivat tänään kun heräsin.

Joka päivä tapahtuu jotain... asiat voimistuvat. Pelot pahenevat. Näen jotain muuta. Jotain uutta. Jotain, mitä en olisi halunnut nähdä. Peiliin en ole katsonut kahteen päivään. En ole pystynyt. En ole nähnyt peilissä mitään, mutta en halua myös nähdä. Jotenkin minusta tuntuu, että jos katsoisin peiliin, en pitäisi näkemästäni. En kestäisi sitä. En tiedä näkisinkö mitään, mutta en helvetissä ota siitä selvää.

Olen miettinyt, mistä tämä johtuu. Stressistä? Ei, minulla on stressiä ollut, eikä se ole ollut näin... musertavaa ja henkisesti raskasta. Sairasta. Sairas on hyvä sana. Mielisairas. En ole hullu, sillä niin kauan kuin epäilen mielenterveyttäni, olen tarpeeksi järjissäni, etten voi olla vielä kajahtanut. Mutta minulla on teoria.

Eräänä iltana kun kannettava tietokone sylissäni sängyssä hyvässä asennossa etsin vielä viimeiset creepypastat heräsin nukahtaneena. En yhtään tiedä kauanko olin nukkunut tietokone sylissä, sillä en ollut tarkkaillut kelloa. Kymmenen minuuttia ehkä, ehkä tunnin. Tietokoneen selain oli sammunut itsessään ja välimuisti tyhjentynyt viimeisen tunnin ajalta. Siirsin tietokoneen pois ja menin nukkumaan. Tuon jälkeen kaikki alkoi, kuten tässä vuodatuksessa selitän alusta. Minulla on teoria. Törmäsin johonkin niin kamalaan videoon, että mieleni ja kehoni itsesuojeluvaisto sammutti hetkeksi niin mieleni, kuin refleksinä netinkin. Kuulostaa oudolta, mutten muuta keksi. Monesta videosta on sanottu, että katsojan sisältä kuolee joku, hän muuttuu, ei saa nukutuksi ja niin edelleen. Ehkä minä olen vahingossa löytänyt jonkun videon, mitä ei ole tarkoitettu katsottavaksi. Ja ehkä se video nyt tunkee alitajunnastani läpi. Pikkuhiljaa murtaen mieleni suojauksen, minkä koteloon se on tuon videon muistikuvat työntänyt. En tiedä, mitä tapahtuu huomenna, tai viikon päästä. Mutta jos tämä jatkuu tätä tahtia, tulen hulluksi.

Kun oikein yritän pinnistää, muistan, että videon nimessä on sana, tai kirjainjono "chronology". Toivon, ettette yritä etsiä sitä. Itsenne tähden.
"

Asiaan liittyen myös tässä blogissa on käsitelty asiaa: http://aikuinenleikkii.blogspot.com/2009/11/chronology-ja-chrozxavi.html

Suosittelen lukemaan. Edellä mainitussa blogissa julkaistu video:Mikään näistä ei siis ole minun kirjoittamaani, toisin kuin Grifter-entryssä.

23 kommenttia:

 1. Hahah jälleen kerran tälläinen "älkää vaan katsoko, mutta tässä on sen nimi" viesti :DD
  Ei luoja, että tämän blogin laatu laskee räjähdysmäisesti

  VastaaPoista
 2. Aika monia skitsofrenian oireita.
  "Kun oikein yritän pinnistää, muistan, että videon nimessä on sana, tai kirjainjono "chronology". Toivon, ettette yritä etsiä sitä. Itsenne tähden." :DDD

  Oikeen koitetaan saada "lähetä mulle maililla" viestejä

  VastaaPoista
 3. Löyty jo lol, 10Mt file, salasanalla suojattu

  VastaaPoista
 4. Kannattas ehkä psykologia harkita.

  VastaaPoista
 5. sama, tiedosto löytyy mutta salasanaa ei :D

  VastaaPoista
 6. tääl on se filmi nyt.. uskallanko kattoa? melko pelottava toi?

  onko se toi?

  VastaaPoista
 7. Huah, ensin Grifter, sitten tämä. Laitas nyt jotai hyviä taas välillä.

  VastaaPoista
 8. Jotain muuta kuin pelkkää urbaania legendaa, kiitos.

  VastaaPoista
 9. olipa turha video. kuvan kohinaa ja huutoa.
  täytyy olla pehmee pää jos toi tekee hulluksi

  VastaaPoista
 10. Siis mitä ihmettä, tossa videossa vaan näkyy tommosta pikselimössöö ja joku vaan kirkuu? Miten ihmeessä kukaan voi tommosesta seota.

  VastaaPoista
 11. Turhauttavaa seurata tätä jatkuvaa itkemistä siitä miten "taso on laskenut" ja tarinat ovat huonoja eivätkä pelota yms.
  Mahdollinen hyvä alku on se, että oikeasti edes vilkaisee niitä tämänkin blogin alussa annettuja ohjeita. Valvo pari yötä, ole pimeässä ja täysin yksin. Eihän sitä silloin niin herkästi pelotakaan kun jos istuu parin kirkkaan lampun vieressä, lukee tarinoita päivällä samalla kun pari muuta ihmistä pörrää ympärillä tai muuten vain hetki on mahdollisimman ei-pelottava.

  Kyllä ainakin allekirjoittanut uskaltaa myöntää, että oli The Grifterin jälkeen totaalisen säikyssä tilassa. Ei minun tarvitse uskotella itselleni, eikä sen paremmin kenellekään muulle olevani niin "rohkea", että katselen kuolleita vauvoja päivät pitkät ja naureskelen tällaisille jutuille.

  VastaaPoista
 12. Ei kannata katsoa tuota videota...

  VastaaPoista
 13. En ole uskaltanut katsoa videota. Ihan siksi, että asun yksin ja minulle tuli vaan jotenkin sellainen fiilis, että haluan nukkua ilman painajaisia.

  VastaaPoista
 14. Väsymys sekottaa pään, kylhän tota tapahtuu.
  Itselläni sen verran mukavan paska unirytmi ollut että yleensä parin huonosti nukutun yön jälkeen silmäkulmissa vilkkuu. Tuossa yksi yö kun taas valvottiin ja kämpässä ei tietysti valot olleet päällä niin tupakalle mennessä säikähdin ku luulin nähneeni jonkun rotan tai vastaavan jossain näkökentän rajamailla. Eihän siinä sitten mitään ollut.

  Ja kyllähän se katselumateriaalin ja huonon nukkumisen yhteisvaikutus on aika merkitsevä osa juttua.

  Mutta kyllä silti sanon että The Grifterin kohdalla jos haluaa etteivät sitä ihmiset katso niin jättää sanomatta. Varoittamisen tarve on kova mutta niin on ihmisen uteliaisuuskin. Tuollaista tekstiä lukiessaan tottakai ihminen ajattelee että "miten vitussa toi muka on mahdollista" ja sitten pitkääkin kokeilla.

  Ajattelin itse hankkia ja laittaa muistitikulle hyllylle. Voi sitten eläkepäivillä tuijotella että mistä ne ihmiset on puhunu niin monta vuotta.

  -X

  VastaaPoista
 15. ja mikäs on salasana videoon jos ootte nähny sen? Kiitos

  VastaaPoista
 16. Mäki tahtoisin tietää sen salasanan

  VastaaPoista
 17. te jotka inisette tosta videosta, jotkut on kertonut nähneensä videon keskivaiheilla KASVOT. -.-' et olokaapa hilijaa jos ette asiasta enempää tiedä.

  tyhmää kyl, kun joku ihmine oikee pistäny noi nimet toho, varmasti kaikki idiootit lähtee sitä etsimään. :----)


  - PORNOMUNKKI

  VastaaPoista
 18. Laittakaa linkki johonkin
  videoon joka voi viedä järjen,
  siis kuulemma Grifter voi mutta sitä ei löydy mistään,
  laittakaa niin pelottava tai outo video
  tahdon saada painajaisia ja tahdon pelätä.
  Laittakaa jotain..kiitos.

  VastaaPoista
 19. Kuinka vitun helppoo tollaseetkin äänet on feikata. lisäilee pari ääniefektii ja voilá valmis on

  VastaaPoista
 20. Äänet on suicidemouse.avista ja muutenkin vähän tylsä tarina... Suicidemouse tai candle cove kannattais myös laittaa tänne btw

  VastaaPoista
 21. alkaa tympiä kun ei kerrota mistään mitään pelotellaan vaa että siinä käy niin ja niin jos kerran tänne laitetaan tosi pelottavia videoita nii miksei sitten nii laiteta tänne jos se on nii pelottava video. kiinostus just herää kun kukaan ei kerro mitään.
  ps.sekava viesti

  VastaaPoista
 22. Tarinassahan kerrotaan, että tuo ei ole koko video, vaan rikkinäinen clippi siitä. Koko videosta ei ole tietoa, tai netistä ei löydy. Youtubessa: http://www.youtube.com/watch?v=6ChuWzjCRuw
  Lukekaa kuvaus, missä on jutun ydin. Moni muuten joka tätäkin on kommentoinut, on vain katsonut videon, ei lukenut fluffia. Fluffissahan se homma piilee, ei itse videossa. Ja edelleenkin, tuo video ei ole chrono.zx, vaan jostain netistä löytynyt clippi siitä. Koko video, who knows.

  VastaaPoista
 23. mäkin aina herään nukahtaneena (===

  VastaaPoista

 
-täsmähaku