sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Läähätys pimeässä

Juttua tositarinaksi väittää Anonyymi.

Parikymppisistä miehistä koostuva nuorisoporukka meni Itä-Suomessa sijaitsevalle erämaamökille viikonloppua viettämään. Mökki oli sen verran syrjäinen, että vesikin piti hakea lähteestä muutamien satojen metrien päästä. Eräs pojista lähti vielä illalla hakemaan vettä, vaikka alkoi olla jo pimeä. Matka ei ollut kuitenkaan pitkä, joten hän arveli selviävänsä ilman taskulamppua. Hän käveli jonkin matkaa ja ihmetteli, miksei lähdettä ala jo näkyä, mutta arveli pimeässä matkan vaikuttavan pidemmältä. Mies jatkoi matkaansa kunnes huomasi olevansa täysin tuntemattomalla seudulla. Polkua tuskin enää erotti. Mökille jääneet kaverit saivat pian puhelun tältä kaverilta, että hän on ehkä eksynyt ja jostain kuuluu "läähätystä". Mökillä olijat ihmettelivät asiaa, mutta lähteelle lähtenyt oli varma kuulemastaan ja oli jo todella peloissaan. Muut kehottivat puhelimessa häntä pysymään paikoillaan ja kiipeämään vaikka puuhun odottamaan että he tulevat perästä taskulamppujen kanssa. Etsijät saapuivat lähteelle ja sen ohikin edeten ketjussa lamppuja heilutellen. Lopulta eksynyt tyyppi löytyi melko kaukaa lähteeltä. Epämääräisistä äänistä ei osattu sanoa mitään, mutta eksynyt kaveri oli täysin varma että jotain siellä oli ollut.

Aamulla he palasivat paikalle ja löysivät suden jälkiä molemmin puolin polkua, sekä polulta pojan jälkien perästä. Yksi susi oli ollut hänen takanaan niin lähellä että läähätys oli kuulunut.

38 kommenttia:

 1. :DDDDDDDDDDDDDDDDDD

  VastaaPoista
 2. Sanoisinko, että. Ei niinkään pelottava vaan lähempänä ihan normaalia tapahtumaa. En haluaisi mitenkään kritisoida, mutta on aika lailla taso tippunut ensimmäisistä teksteistä. :D

  VastaaPoista
 3. tää...tää... ei oikein säväyttäny

  VastaaPoista
 4. Ei oikeen säväyttänyt.

  VastaaPoista
 5. aika jännä että ensin valitetaan kun on epärealistisia ja epäaidon kuulosia tarinoita mutta sitten kun tulee sellainen joka voisi sattua kenelle vain niin valitetaan ettei pelota :DD

  VastaaPoista
 6. Ehkä siksi, että nyt kyseessä ei ollut niinkään pelottavasta tapahtumasta, tietty henkilö itse on voinut säikähtää.

  VastaaPoista
 7. ^ Jos tarinasta otetaan pois yliluonnollinen elementti, siitä tulee realistinen. Jos tarina on realistinen, siinä ei ole mitään pelottavaa. Millainen tarina ylipäänsä voi olla pelottava, jos siinä ei ole mitään yliluonnollista? Luolatarina toimii, mutta se toimii vain siksi että se on niin pitkä ja samalla hyvin kirjoitettu - jos joku tiivistäisi luolatarinan tämän sivun pituiseksi stooriksi, se ei olisi enää pelottava.

  Mainitse siis yksikin hyvä esimerkki stoorista, joka näinkin lyhyenä toimii vaikkei siinä ole mitään yliluonnollista mukana.

  VastaaPoista
 8. nyt ei kyl oikeen iskeny... tä oli vaa basic-stoorijuttu, eikä mikää kauhujuttu :( nyt niitä KAUHUtarinoita kehiin!

  VastaaPoista
 9. Nyt voin sanoa, että oli huonosti kirjoitettu. Pitää lukea 4 kertaa että tajuaa.

  VastaaPoista
 10. Ja taso cmoon paremmaksi! Taso oli mahtavaa ekoissa teksteissä, nämä olivat oikeasti pelottavia kauhustooreja. Nyt etsimään kunnon tarinoita!

  VastaaPoista
 11. taso eikun laskee ensimäisistä postauksista.

  VastaaPoista
 12. LOL
  ÄLKÄÄ LIETSOKO SUSIPELKOA Luuletteko tosissanne että missään tapauksessa susi tulisi noin lähelle ihmistä ja ihan ajattelisi siinä välipalana pistää pojan poskeensa? hankkikaa elämä, susi ei ole koskaan historiassa tappanut ihmistä.

  VastaaPoista
 13. Vastaus kysymykseen: Ei pelota.

  VastaaPoista
 14. ei niinkään pelottava mutta ihan "hyvä yritys" lähinnä..harmittaa sinänsä koska kaikki muut jutut täällä on ollut ihan "tiilien pask*mis" materiaalia ja jättänyt kylmät väreet..toivotaan että jatkossa palataan samaan laatuun=)..ja USEAMMIN sais tulla juttuja,ettei tarvii kauhuannosta odotella aina;)

  ps.ja ennenkun joku tulee kommentoimaan että "muualtakin löytää pelottavia juttuja jadajadablaablaa" nii TIEDÄN KYLLÄ,mutta koskaan ei voi olla liikaa hyvää materiaalia!;)

  VastaaPoista
 15. On tosi uskottavaa... Kyseessä ollu koira tai ihan huuhaata koko juttu, koska sudet ei edelleenkään tule ihmisen lähelle. Osoittaa kyl aika suurta älyä niitten puolelta. Joku susivihan lietsonta taas menossa?

  VastaaPoista
 16. Imho tämä oli paljon pelottavampi kuin joku shoopattu 3D mörkö tienlaidassa koska susi on oikea petoeläin ja vaeltelee todistetusti Suomen metsissä. Olen ehkä skeptikko, mutta en vain itse osaa pelätä niin paljon jotain minkä olemassaoloa ei voi edes todentaa.

  VastaaPoista
 17. "Anonyymi kirjoitti...

  LOL
  ÄLKÄÄ LIETSOKO SUSIPELKOA Luuletteko tosissanne että missään tapauksessa susi tulisi noin lähelle ihmistä ja ihan ajattelisi siinä välipalana pistää pojan poskeensa? hankkikaa elämä, susi ei ole koskaan historiassa tappanut ihmistä."

  Sudet ovat tappaneet Euroopassa viimeisen 50 vuoden aikana 17 ihmistä. Ja Intiassa vuoden aikana tapahtui monta susihyökkäystä, jossa kuoli tai vammautui 74 ihmistä...

  VastaaPoista
 18. Sudet tappavat ainakin syödäkseen. Mahdollisesti myös puolustuksena?
  Harvoin itse suden puremaan/hyökkäykseen kuolee, vaan siihen TAUTIIN minkä siltä saa. Sudet kantaa useita eri tauteja, vaaraksi just esimerkiksi metsästyskoirille :P

  VastaaPoista
 19. mutta ei susi silti ole ihmiselle vaarallinen eläin. tottahan se on että kyllä susi on ihmisiä tappanut mutta niin tappaa moni muukin. esim kala jos veät ruodon väärään kurkkuun

  VastaaPoista
 20. "ÄLKÄÄ LIETSOKO SUSIPELKOA Luuletteko tosissanne että missään tapauksessa susi tulisi noin lähelle ihmistä ja ihan ajattelisi siinä välipalana pistää pojan poskeensa? hankkikaa elämä, susi ei ole koskaan historiassa tappanut ihmistä."
  Taitaa olla trolli, mutta sedän 11v. kaverin susi söi.

  VastaaPoista
 21. Ok miulla on vähä saman tyylinen tarina. Tämä kävi siis mulle ja veljelleni. Oltiin aika pieniä ja mökillä. Ulkohuussiin oli lyhyt matka, pieni mäki vaan ylös ja siellä se on. Veljeni oli menossa vessaan, mutta juoksikin äkkiä takaisin sisälle ihan paniikissa. Hän sanoi kuulleensa murinaa ja, että jokin iso olento oli polun varrella. Vanhempani käskivät meidän pysyä sisällä ja menivät ulos katsomaan onko siellä mitään. Kuitenkaan he eivät nähneet mitään ja asia jäi mietityttämään. Aamulla kävelimme puun luokse jossa veljeni oli tämän mustan olennon nähnyt. Puu oli täynnä syviä kynnen jälkiä ja vessaan meno yöllä ei tuntunutkaan enää niin triviaalilta tapahtumalta. Todennäköisesti paikalla oli ollut karhu, mutta aika vikkelään se oli ehtinyt häipyä näköpiiristä. Tapahtumasta on jo yli 10 vuotta ja raapimisjäljet on edelleen samaisessa puussa.

  VastaaPoista
 22. "Anonyymi kirjoitti...

  Sudet ovat tappaneet Euroopassa viimeisen 50 vuoden aikana 17 ihmistä. Ja Intiassa vuoden aikana tapahtui monta susihyökkäystä, jossa kuoli tai vammautui 74 ihmistä..."

  Niin ja ihan Suomessa koirat on tappanu tai vammauttanu saman verran ihmisiä toisin kuin sudet. Että piste piste piste vaan itelles.

  VastaaPoista
 23. Vou tää blogi on tosi mukava ja kivoja juttuja!

  VastaaPoista
 24. Aika huono stoori mun mielestä. Ei oikeen pistä pelottamaan näitten edellisten jälkeen. Susi on rauhotettu eläin ja se syö enimmäkseen vaan vihanneksia. eli se ei tule lähellekkään ihmistä.. Susi pelkää ihmistä enimmäkseen (wikipedia)

  VastaaPoista
 25. "Niin ja ihan Suomessa koirat on tappanu tai vammauttanu saman verran ihmisiä toisin kuin sudet. Että piste piste piste vaan itelles."

  Ja mitäköhän se kaveri tossa kirjotti? Puhettakaan ollut mistään koirista. Vastas tolle yhdelle, joka väitti, että sudet eivät ole koskaan tappaneet ihmisiä. Joten piste piste piste vaan itsellesi.

  VastaaPoista
 26. Säväytti siinä mielessä että google mainostaa lomamäkkeilyä heti tekstin alapuolella :---D

  VastaaPoista
 27. totta, lisää juttuja kiitos, niin lukijakanta säilyy! :)

  VastaaPoista
 28. Kommenteissa valitetaan, että tämä tarina ei pelota, koska se on realistinen. Voihan tämänkin ajatella epärealistiseksi, jos ne sudet ei kerran oikeasti tule ihmisten lähelle. Mutta siis, ihan hyviä juttuja on ollut täällä. Kiva ajatella, että mörköjä on olemassa ja että ne vaanii kotona tai jossain oven takana :)

  VastaaPoista
 29. mun koira oliki hukassa...

  VastaaPoista
 30. Hei tässä blogissa on ollu paljon hyviä juttuja. yksi on oikein jäänyt vaivaamaankin ja vainoaa yöllä joskus kun herää. sehän oli tämän blogin tarkoituskin :). Kirjoitat myös hyvin, ei valittamista! Täällä on kyllä paljon tyhmiä kommentoijia, aivan turhaa jäkätystä. Tosi hyvä blogi!!!

  VastaaPoista
 31. "Anonyymi kirjoitti...

  Ja mitäköhän se kaveri tossa kirjotti? Puhettakaan ollut mistään koirista. Vastas tolle yhdelle, joka väitti, että sudet eivät ole koskaan tappaneet ihmisiä. Joten piste piste piste vaan itsellesi."

  Se olikin jutun pointti. Koko ajan uurennellaan tota asiaa ja ollaan paniikissa "kun sudet tappo jossain jonkun". Mainitsin vaan, että meillä Suomessa koirat on nyt hyökänny ihmisten kimppuun enemmän, eli ei tarvi mitään susia pelätä. :D

  VastaaPoista
 32. "Se olikin jutun pointti. Koko ajan uurennellaan tota asiaa ja ollaan paniikissa "kun sudet tappo jossain jonkun". Mainitsin vaan, että meillä Suomessa koirat on nyt hyökänny ihmisten kimppuun enemmän, eli ei tarvi mitään susia pelätä. :D"

  Eiköhän kaveri vaan kertonut faktoja tolle, joka väitti, että sudet eivät ole koskaan historiassa ihmistä tappanut.

  VastaaPoista
 33. Tämä on realistinen ja tosi tilanteessa oikeasti pelottava koska sudet ei pelkää ihmisiä.

  Tämän vuoden alussa asuinpaikallani kävi niin, että susi oli seurannut koiraansa ulkoiluttavaa naista. Nainen ei ollut huomannut asiaa, vaikka olikin ihmetellyt koiransa saikkyvää käytöstä. Vasta kotiin päästyään, naisen mies huomasi perässä tulevan suden, ja käski naisen olla tekemättä mitään äkkinäistä.

  Olisin ainakin itse ihan kuset housussa.

  VastaaPoista
 34. Jaa ton olisi voinut kertoa pelottavemminkin... mutta asiana juttu oli tietenkin aika inhottava, muttei kuitenkaan tekstinä pelottanut juurikaan yhtään.

  VastaaPoista
 35. kuka älypää laittoi että sudet syövät vihanneksia??!!!?!! Ette voi olla noin idiootteja!!! Sudet syövät lähes mitä hyvänsä kasvinsyöjiä ja pieniä eläimiä, kuten jäniksiä ja hiiriä, ja isompia eläimiä, kuten poroja, peuroja ja hirviä.
  Tuon yllä mainitun faktan yllä ja sen että susi valitsee saalikseen joukon heikoimman, vasan tai huonokuntoisen yksilön, niin eikö ole täysin loogista että yksin pimeässä kompuroiva ihmisolento tuntuisi oivalta saaliilta nälkäiselle susilaumalle?
  Sudet saalistavat pääasiassa hämärässä ja yöllä, susia on n. 240yksilöä Suomessa. No niin. Kuinka todennäköistä siis on että kun menet metsään keskellä kirkasta päivää törmäät suteen?? Aika olematon eikö? Kuinka todennäköistä siis on että joudut suden hyökkäyksen kohteeksi?? Aika epätodennäköistä eikö?? Jos puolestaan asuisimme keskellä metsää ja kulkisimme yöllä ja hämärässä metsissä olisi petojen ihmisiin kohdistuvat hyökkäykset moninkertaiset. Tosia asia kun vaan on että ihmiset eivät enään liiku siinä määrin metsässä ja luonnossa kuin ennen ja jos liikkuvat niin he tekevät sen valoisaan aikaan eivätkä yöllä hämärässä. Toki joku yöllinen suunnistaja saattaa tältäkin foorumilta löytyä mutta hän lienee poikkeus joka vahvistaa säännön.
  Esim Kanadassa, jossa susia on huomattavasti enemmän kuin suomessa, retkeilijät olivat ruokkineet susia ja saaneet ne kesyyntymään. Tämä johti siihen että sudet alkoivat hyökkäilemään ihmisten kimppuun kun makupaloja ei enään tippunutkaan. Eli susi on petoeläin ja pysyy sellaisena. Sudelle on täysin yhden tekevää syökö se iltapalakseen naapurin Perttiä vai Pertin poroa. Ainoastaan pelko ihmistä kohtaan pitää sudet kaukana ihmisasutuksesta ja estää ihmisiin kohdistuvai hyökkäyksiä. Jos susi kanta kasvaisi räjähdysmäisesti saisimme lukea lehdistä kuinka Pertit ja Pertin pojatkin olisivat sudelle makoisaa iltapalaa. Sudelle, kuten muillekkin petoeläimille, liha on lihaa, se on täysin yhdentekevää MINKÄ eläimen lihaa susi syö, vaikka tuo eläin sattuisi olemaan ihminen. Miettikääpäs asiaa vaikka näin: teillä on nälkä. Vaihtoehtona on joko ottaa 10euroa lompakosta ja käydä kotipizzasta hakemassa pizza tai ottaa naulakolta haulikko mennä jänismetsälle kaataa jänis, nylkeä se ja tehdä siitä maittava jänispizza. Kuinka moni ottaa jälkimmäisen vaihtoehdon. Niinpä 0%. MUTTA jos kotipizza on suljettu samoin kaikki muut vaihtoehdot, ELI ruokaa et saa muualta kuin itse saalistamalla ja hakemalla sen metsästä. Tuolloin teet poikkeuksen omaan käytökseesi. Näin toimivat myös eläimet, maha täytetään mahdollisimman helpolla vaivalla. Kotipizzaa kun ei ole niin on muut keinot käytettävä.

  VastaaPoista

 
-täsmähaku