torstai 8. lokakuuta 2009

Perehdytys pelkoon

Tähän blogiin kerään oikeasti pelottavia juttuja, joita olen löytänyt netistä ja joiden vuoksi olen valvonut öitä koska olen ollut liian peloissani nukkuakseni. Osa jutuista on tosia, osa ei. Osan todenperäisyydestä ei tiedetä. Tavoitteenani on aiheuttaa lukijalle todellinen pelkotila, kylmiä väreitä ja jännittäviä iltoja. Osa jutuista on ahdistavia, enkä voi suositella niitä perheen pienimmille.

Ennen kuin aloitat entryjen lukemisen:

Jos haluat oikeasti "paskoa tiiliä", eli kokea todellista kauhua, tulee sinun valmistautua siihen maksimoidaksesi tehon. Itse olen havainnut hyviksi keinoiksi seuraavat menetelmät:

1. Valvo yö. Yön tai pari valvottuasi olet tilassa, jossa olet tietoinen kaikesta (toisin kuin humalassa) mutta tunteet nousevat pintaan. Tämä vahvistaa pelon tuntemuksiasi.

2. Ole yksin. Täysin yksin. Ihanteellinen tilanne olisi, jos kämpässäsi ei olisi edes lemmikkieläimiä seurana. Pelko tulee suurimmaksi osaksi alitajunnasta - se on tunne. Alitajuntasi pitää tietää ettei kämpässäsi ole ketään (tai mitään) muita kuin sinä. Jos olet oikeasti kylmähermoinen kaveri, lue tätä blogia kun olet yksin mökillä tai telttailemassa.

3. Lue tätä yöllä. Päivällä kaikki tuntuu valoisammalta, vaikka kämpässäsi pimeää olisikin.

4. Aloita luolatarinasta http://www.angelfire.com/trek/caver/index.html tarina on pitkä, mutta todellakin sen arvoinen.

Suosittelen valvomaan yön (tai pari) ja vasta sitä seuraavana yönä lukemaan tätä - siten olet ihanteellisessa mielentilassa aidon pelon kokemiseen.

Jos olet löytänyt hyviä, oikeasti pelottavia juttuja (suomeksi tai englanniksi) , ilmoita niistä/siitä osoitteeseen pelottaako.palaute@gmail.com nimimerkkisi kanssa niin saatan julkaista sen/ne täällä.

23 kommenttia:

 1. Anteeksi vain, on nyt kommentoida, mutta eikö tämä ole vähän jo sairasta, että annat vinkkejä todellisen kauhun ja pelon kokemiseen tunnelmaan virittäytymällä? Itsekin kyllä kauhuelokuvia/trillereitä katson enkä edusta mitään hysteeristä tyyppiä juuri missään asiassa. Esimerkiksi tämäntyyppiset sivustot ovat mielestäni ihan ok, kun halutaan lukea yliluonnollisista tai puistattavista asioista, mutta silti rajansa kaikella. Oudoilla ja sairailla asioilla ihmiset näköjään kiksejä hakevat. Pyydän todella miettimään tätä asiaa. Näinhän juuri kaikenmaailman pervertikot ja sairaat murhaajatkin "virittäytyvät" tunnelmaan ja hakevat tätä kautta niitä ns. kiksejä.

  terv.
  kolmekymppinen naisihminen

  VastaaPoista
 2. Jotkut ihmiset saavat kiksejä jännityksestä ja pelosta. Sen vuoksi jotkut esimerkiksi ovat katsoneet Ring-elokuvan, vaikka olisivatkin kavereiltaan kuulleet sen olevan pelottava.

  Nämä ohjeet on tarkoitettu niille, jotka eivät enää koe saavansa kiksejä tai säväreitä mistään kauhuelokuvista, kummitusjutuista tai juuri mistään muustakaan, mutta jotka haluaisivat niitä saada.

  Toiset tarvitsevat "virittäytymistä", toiset eivät.

  Kiitos kommentistasi

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtava blogi, jatka ihmeessä tämän pitämistä! Mulla ainakin on sellanen tilanne etten "mistään" enää hätkähdä, niin paljon on kauhu elokuvia tullu katottua. Netistä oon yrittäny löytää suomenkielisiä sivustoja joilla voisi käydä lueskelemassa muttei ole löytynyt vielä mitään hyvää.

  Hyviä myös nuo "virittäytymis" neuvot! :) Jos jotakuta ne ahdistaa niin heidän ei ole mikään pakko tulla tänne lueskelemaan!

  Ei muuta kun ahkeraa päivitystä ja onnea blogin pidolle! :)

  ...Mira

  VastaaPoista
 4. Hieno blogi, kyllä näitä kelpaa lukea. Oikeesti sairasta juttua joka pistää miettimään, ei mitään leirinuotion kauhutarinoita.

  Jatka vaan samaa rataa, laatu on ollut korkeaa tähän asti :)

  VastaaPoista
 5. Minäkin olen trolli16. lokakuuta 2009 klo 8.36

  @ kolmekymppinen naisihminen

  Olet täysin oikeassa. Olen täysin samaa mieltä kanssasi. Tämä tämmöinen toiminta ei sovi alkuunkaan!

  VastaaPoista
 6. Mä en uskalla lukea näitä kuin hyvin nukutun yön jälkeen keskellä kirkasta päivää, perhe kotona ja kissa kainalossa! :D

  VastaaPoista
 7. Loppuuko tuo "Luola"-tarina todella sivulle 10? Olisi kiintoisaa lukea tarina loppuun. Ellei tietenkin kolmikolle käynyt Blair Witchit...

  VastaaPoista
 8. Mitenniin sairasta? Minä RAKASTAN kauhun tunnetta, mutten saa siitä mitään kiksejä? On aivan upeaa olla oikeasti peloissaan ja pelätä, koska siinä TAJUAA olevansa (ja haluavansaa pysyä) elossa. Paras kohta on kyllä kun aamu alkaa sarastaa unettoman yön jälkeen ikkunasta, ja voi hengähtää syvään ja nukahtaa. Joidenkin mielestä tämä on sairasta? Minulle se kauhu on enemmänkin..pakotie. Pakotie tylsästä maailmasta, jossa mikään ei enää käy päinsä. (Näköjään kauhukin on joillekkin liikaa.) Ja tuskin kukaan lukee näitä sivuja, ja sitten yhtäkkiä päättää ''Nyt olen valmis murhaamaan henkilön.'' (Jos nyt sitä tarkoitit.) Upeat sivut. Joka päivä täällä käyn, taidanpa rekisteröityä kohta, ja ehkä lähetän omia tarinoita ;)
  Tulipas hölmö teksti kirjoitettua, mutta menkööt :D

  VastaaPoista
 9. Apua >: Nyt alko kyl pelottamaan kun lukee näitä juttuja. Bongasin juuri tämän sivun eräältä keskustelupalstalta ja että pitikin rueta lukemaan näitä keskellä yötä !:D

  VastaaPoista
 10. Kaipailisin lisäinfoa tuosta caver sivustosta. Luvin nyt läpi noi kaikki ja viimesin "päiväys" oli 5/19/01 johon tarina päättyy. Pitäisikö siis nyt uskoa et se heppu lähti viimeiselle matkalleen sinne luolaan kahdeksan vuotta sitten ja ei ikinä palannut jatkamaan blogiaan? Onko kukaan löytänyt mitään lisä infoa aiheesta? jotain "fani" tms. sivustoa, jossa spekuloitaisiin tuota ted the caverin reissua tai tarjottaisiin lisä infoa kyseisestä luolasta.

  VastaaPoista
 11. Eivät edellä mainitut vinkit varsinaisesti ahdista. Nyt kannattaa homma käsittää oikein eli tarkoitinpa vain, että miksi "kiksejä" ei enää saada, vaikka kuinka katsoisi kauhuleffoja tai kuulisi karmaisevia juttuja. Miten pitkälle täytyy siis fiiliksien saannissa mennä? Minusta tätä kannattaa tosissaan pohtia ja varsinkin ilmeisesti eräiden täällä. Itsellä ainakin jossain vaiheessa tulee raja fiilisten hakemisessa, kun kuulen pelottavia tarinoita tai katson kauhuelokuvia. Ja tämä rajan vastaan tuleminen on todellakin tervettä!

  terv.
  kolmekymppinen naisihminen

  VastaaPoista
 12. Eivät edellä mainitut vinkit varsinaisesti ahdista. Nyt kannattaa homma käsittää oikein eli tarkoitinpa vain, että miksi "kiksejä" ei enää saada, vaikka kuinka katsoisi kauhuleffoja tai kuulisi karmaisevia juttuja. Miten pitkälle täytyy siis fiiliksien saannissa mennä? Minusta tätä kannattaa tosissaan pohtia ja varsinkin ilmeisesti eräiden täällä. Itsellä ainakin jossain vaiheessa tulee raja fiilisten hakemisessa, kun kuulen pelottavia tarinoita tai katson kauhuelokuvia. Ja tämä rajan vastaan tuleminen on todellakin tervettä!

  terv.
  kolmekymppinen naisihminen

  VastaaPoista
 13. Eivät edellä mainitut vinkit varsinaisesti ahdista. Nyt kannattaa homma käsittää oikein eli tarkoitinpa vain, että miksi "kiksejä" ei enää saada, vaikka kuinka katsoisi kauhuleffoja tai kuulisi karmaisevia juttuja. Miten pitkälle täytyy siis fiiliksien saannissa mennä? Minusta tätä kannattaa tosissaan pohtia ja varsinkin ilmeisesti eräiden täällä. Itsellä ainakin jossain vaiheessa tulee raja fiilisten hakemisessa, kun kuulen pelottavia tarinoita tai katson kauhuelokuvia. Ja tämä rajan vastaan tuleminen on todellakin tervettä!

  terv.
  kolmekymppinen naisihminen

  VastaaPoista
 14. Eivät edellä mainitut vinkit varsinaisesti ahdista. Nyt kannattaa homma käsittää oikein eli tarkoitinpa vain, että miksi "kiksejä" ei enää saada, vaikka kuinka katsoisi kauhuleffoja tai kuulisi karmaisevia juttuja. Miten pitkälle täytyy siis fiiliksien saannissa mennä? Minusta tätä kannattaa tosissaan pohtia ja varsinkin ilmeisesti eräiden täällä. Itsellä ainakin jossain vaiheessa tulee raja fiilisten hakemisessa, kun kuulen pelottavia tarinoita tai katson kauhuelokuvia. Ja tämä rajan vastaan tuleminen on todellakin tervettä!

  terv.
  kolmekymppinen naisihminen

  VastaaPoista
 15. luin näitä juttja päivällä televisio auki kun alkoi joku 45 minuuttia -ohjelman uusinta jossa joku 80v mummeli rupesi örisemään ja murisemaan. Paskoin tiiliä ennenkun tajusin äänen tulevan televisiosta.

  VastaaPoista
 16. The Ringhän on ihan laiha elokuva.

  VastaaPoista
 17. Kertokaa joku nyt tuosta luolatarinan jatkosta! Luin itse juuri kaiken mitä siinä oli (5/19/01 asti), mutta missä jatko?

  VastaaPoista
 18. Luinpas äsken tuon Ted the caverin tarinan putkeen, olipas harvinaisen hyvin kirjoitettu novelli!

  VastaaPoista
 19. Mitä hittoa valvominen auttaa pelkoon?? Silloinhan on väsynyt, ei jaksa keskittyä mihinkään jne. Eihän siinä ole mtn järkeä, äly hoi. Kyllä ihan virkistyneenäkin voi tuntea pelkoa. 8'DDD Lolololol!! Typerys.

  VastaaPoista
 20. Oletko kokeillut? Jos et, mistä tiedät ettei se auta?

  VastaaPoista
 21. Tämä on aivan mahtava blogi! (: Tarinat ovat OIKEASTI todella hyviä.
  Tämä on juuri täydellinen paikka minulle, joka ei koskaan pelkää kauhuleffoissa. 8( Haluan kerrankin kokea kunnon kauhua! >8D

  VastaaPoista
 22. Mitä tossa luola tarinassa siis tapahtuu? Ja onko se oikeesti totta? ku en viittis lukee sitä jos se ei oo hyvä ku se on nii pitkä (:
  Aivan loistava blogi muuten.

  VastaaPoista
 23. luin noi kaikki yheksän(?) tarinaa, olivat oikeasti pelottavia vaikken ihan yksin ookkaan, ja ulkonakin vielä valosaa näyttää olevan..nyt ei tuu nukuttua pariin päivään, nuo jutut on järkyttävän pelottavia :o

  VastaaPoista

 
-täsmähaku